Flagermusemuffins

De her skønne kager består af lækre chokolademuffins med vanilje-orange-frosting, som gør dem dejligt friske. Oreos (som faktisk er veganske!) er brugt til at lave flagermusene oven på kagerne. Så har du nogle ‘uhyggelige’, men søde flagermus, der i den grad bringer stemning til halloween!

Det skal du bruge

6 stk.

21⁄2 dl neutral sojamælk
1 spsk balsamicoeddike
150 g sukker
1⁄2 dl solsikkeolie
1 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk salt
50 g kakao
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1⁄2 tsk natron

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°C.

Pisk sojamælk og balsamicoeddike sammen. Det vil hurtigt blive tykkere i konsistens – pisk derefter sukker, solsikkeolie, vaniljesukker og salt i. Pisk kakao og 30 gram hvedemel i. Når det er godt udrørt, røres hvede- mel, bagepulver og natron i.

Kom muffinforme på en bageplade. Fordel kagedejen i formene. Bag midt i ovnen i 25 minutter. Lad dem køle af.

Fremgangsmåde

Imens kagerne køler af, laves flagermusene af oreos. Til flagermusevingerne tvistes 3 oreos fra hinanden, så du har 6 skiver. Skrab det hvide af med en skarp kniv og halvér dem, så har du 12 vinger. Lav små kugler af fondanten og sæt dem på de 6 hele oreos som øjne. Kom nutellaen i en frysepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt lidt nutella på hvert øje som pupiller. Rul et større stykke fondant ud og skær små trekanter som tænder. Nu er flagermusehovederne klar.  

Lav vanilje-orange-frostingen. Pisk ormelis og plante- smør sammen, til det gryner. Pisk derefter appelsinsaft og -skal, sojamælk og vaniljesukker i. Frostingen skal være ret tyk og cremet. Kom frostingen i en sprøjte- pose med tylle (du kan også putte den i en frysepose). Stil på køl, til kagerne samles.  

Sprøjt frostingen på dine muffins. For hver muffin presses et flagermusehoved let ned i frostingen i opret position og flagermusvingerne presses ned bag hovedet. 

Vanilje-orange-frosting  

500 g flormelis
150 g plantesmør
2 spsk appelsinsaft
skal fra 1⁄2-1 økologisk appelsin – efter smag
3-4 spsk neutral sojamælk
2 tsk vaniljesukker

Flagermus  

9 oreos – følg instruks under fremgangsmåde
hvid fondant
1-2 spsk nutella

Nutella

4-6 PERSONER

400 g afskallede hasselnødder, ristet
125 g mørk chokolade, smeltet
2 spsk kokosolie
4 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1⁄2 tsk salt

Sådan gør du

Blend nødderne i en foodprocessor, til det begynder at blive ydende ligesom nøddesmør. Det vil tage omkring 10 minutter. Tilføj så de resterende ingredienser og blend kort videre, til det har samlet sig.

Kom nutellaen i en lufttæt beholder/sylteglas. Den kan holde i 1 måned ved stuetemperatur.

Opskrift fra bogen: VEGANSK til højtider og fest af Ditte Gad Olsen, forlag Muusmann.