Grillet ørred med rødbedesalat og grov salturtpesto

2 PORTIONER

Ingredienser:

 

2 hele, friske ørreder

 

Rødbedesalat:

200-400 g kogte rødbeder, skåret i tynde stave

1 spsk sennepskorn, kogte

2 spsk friskrevet peberrod

2 spsk hakket persille

4-5 spsk koldpresset rapsolie

1 spsk citronsaft

1 spsk koldslynget honning 
havsalt og peber
Grov salturtpesto:

2 spsk hakket dild

1⁄2 spsk hakket salturt

1 spsk koldpresset rapsolie

havsalt og peber 
evt. limebåde

 

Fremgangsmåde:

Skyl fiskene og læg dem i et smurt ildfast fad. Grill ved indirekte/svag varme i ca. 10-15 minutter, eller indtil fiskene er møre.

Lad fiskene køle let af. Fjern hoved, finner og skind.
Del fisken i fileter og stil til side.
Bland rødbeder med sennepskorn, peberrod og persille. Rør olie, citronsaft og honning sammen og vend rødbederne heri. Smag til med salt og peber.
Bland hakket dild og salturt med rapsolie, smag til med salt og peber.
Anret ørred leter med rødbedesalat
og dryp grov salturtpesto over. Server evt. limebåde til.

INFO:
 Salturt smager, som navnet siger, af salt, men på en gang både mildt og frisk.

 

Opskriften er venligst lånt fra bogen Maveglad GRILL via Muusmann forlag.