HelseMIN livsstil – Inspiration til den vegetariske livsstil

Vi er vilde med sund livsstil!

Glutenfri. Vegansk. Helt almindelig. Vegetarisk. Rawfood. Vi er alle forskellige og vi tror ikke på one-size-fits-all når det kommer til sundhed.

En sund og naturlig livsstil er forskellig fra person til person. Vi vil derfor ikke diktere hvad sund livsstil er, men forsøge at inspirere dig til en sundere hverdag. Det er nemlig det vi brænder for og er dygtige til!

I Helsemin-teamet, har vi alle forskellige tilgange til sundhed og forskellige måder, at både spise og leve på. Det vil vi meget gerne dele med dig, så du kan finde den sunde inspiration der passer til  netop dig!

Vi præsenterer derfor ”HelseMIN livsstil” – en serie af blogs hvor du får adgang til et univers af sunde tips, favorit helseprodukter og meget mere! Du kan hver anden uge møde en ny af vores søde kollegaer, som præsenterer deres livsstil for dig.

Mød Francis fra Helsemin Nørreport, der lever vegetarisk

Hvad får du til morgenmad?

Jeg vækker mig selv med en halv grapefrugt, duften er ren aromaterapi.

Så får jeg en smoothie bestående af hindbær, acai, goji, lucuma, maca, chia, mandler, dadler, ren vaniljepulver og en knivspids stevia.
Morgenfesten afsluttes med to skiver speltbrød med jordnøddde- eller mandelsmør.

Hvilke kosttilskud sørger du altid for at få?

Hyben, byggræs, vegetabilsk omega 3, kelp, hvidtjørn, gurkemeje, ingefær, D-vitamin og B12 i form af methylcobalamin.

      

Hvilke skønhedsprodukter er dine favoritter lige nu?

I mange år har jeg brugt JĀSÖNs Hånd og Kropslotion med 84 % Aloe Vera til alt, også til ansigtet. Når min hud er meget tør, anvender jeg Egyptian Magic Creme.

Den deodorant, jeg foretrækker, er Aloe Vera Gentle Control fra Green People. JĀSÖN’s Sea Fresh tandpasta er min favorit. Desuden bruger jeg Weledas Everon læbepomade.

Egyptian Magic, 118ml

Hvad står der i dit køleskab?

Vandmelon, blåbær, hjemmelavet vandkefir og mandelmælk, kokosvand, hørfrøolie, ekstra jomfru kokosolie, tofu og probiotic.

Hvad er det bedste ved at leve vegetarisk?

At der er uendelige muligheder for fantastiske smagsoplevelser i vegetarkost. Kun fantasien sætter grænser. Når man er vegetar har man automatisk fokus på frugt og grøntsager i kosten. Det giver en masse sundhedsmæssige fordele – både fysisk og mentalt.
Med en vegetarisk og økologisk livsstil kan man også bidrage til bedre dyrevelfærd og bedre miljø. Alle vinder!

 

Hvis du skulle give et godt råd videre om at være vegetar, hvad skulle det så være?

Sørg for at indtage en varieret kost med en masse forskellige grøntsager, frugt, bønner, linser, kornsorter, krydderier, urter osv. Få fat i nogle gode kogebøger med fokus på vegetarisk mad, der kan inspirere dig til at eksperimentere med forskellige ingredienser.

Selvom du sørger for at spise varieret, kan du supplere din kost med B12-vitamin, gerne i form af methylcobalamin, vegetabilsk omega 3, gerne fra havalger. Om vinteren desuden D–vitamin.


Vi håber Francis fortællinger om sin vegetariske livsstil, har inspireret dig og givet dig nogle gode tips, som du kan bruge i dit eget sunde liv!

Du finder priser og links til Francis’ yndlingsprodukter, ved at klikke på billederne.

Vi deler sund inspiration, nyheder og vores favorit tips på vores facebook side. Klik på det grønne F for at følge med!