Inspiration til en sund hverdag!

 

Glutenfri. Vegansk. Helt almindelig. Vegetarisk. Rawfood. Vi er alle forskellige og vi tror ikke på one-size-fits-all når det kommer til sundhed.

En sund og naturlig livsstil er forskellig fra person til person. Vi vil derfor ikke diktere hvad sund livsstil er, men forsøge at inspirere dig til en sundere hverdag. Det er nemlig det vi brænder for og er dygtige til!

I Helsemin-teamet, har vi alle forskellige tilgange til sundhed og forskellige måder, at både spise og leve på. Det vil vi meget gerne dele med dig, så du kan finde den sunde inspiration der passer til  netop dig!

Vi præsenterer derfor ”HelseMIN livsstil” – en serie af blogs hvor du får adgang til et univers af sunde tips, favorit helseprodukter og meget mere! Du kan hver anden uge møde en ny af vores søde kollegaer, som præsenterer deres livsstil for dig.

Denne gang kan du møde Astrid som lever helt almindeligt sundt og ikke følger nogen speciel kostretning.

 

Introduktion til Astrid

Mit navn er Astrid, jeg er 24 år og arbejder primært i Helsemin butikken i Store Kongensgade, men er også at finde rundt omkring i de andre Københavnske butikker. Udover mit arbejde som helsevejleder, studerer jeg Ernæring & Sundhed og arbejder som fitness- og yoga instruktør.

 

Hvilken kostretning lever du efter?

Efter mange års afprøvning af forskellige kostretninger, er jeg kommet frem til, at det, der passer bedst til mig, er lige det modsatte; nemlig ikke at følge en bestemt kostretning.

Det har aldrig fungeret for mig, at udelukke bestemte fødevarer. Jeg brugte alt for meget energi og tid på at begrænse for derefter at have dårlig samvittighed når begrænsningerne ikke kunne overholdes.

I dag er mit fokus mere koncentreret omkring at spise fødevarer af god kvalitet, der for mig betyder mad af økologiske, lokale og sæsonråvarer.  

 

Hvordan vil du beskrive hvad det vil sige at spise som du gør?

At spise det jeg har lyst til, ud fra princippet om at spise varieret.

 

Hvad får du til morgenmad?

På travle dage spiser jeg økologisk A38/tykmælk med sæsonens frugter og bær, samt en hjemmelavet müsli eller ganske almindelige havregryn.

På overskuds morgener laver jeg gerne grød af blandt andet hirse, spelt, havre, og/eller quinoa, eller en smoothie bowl med topping.

En avocadomad på (friskbagt) surdejsbrød er også altid en sikker vinder.

Morgenmad er klart mit favorit måltid.   

 

 

Hvilke kosttilskud sørger du altid for at få?

Eskimo fiskeolie, D-vitaminer i vinterhalvåret, B12 spray da jeg ikke så ofte spiser kød, og min multivitaminpille fra Spektro.

 

 Solaray, Spektro Multi-Vita-Min, 300 kap Eskimo3, Eskimo-3 2x105 ml, 210 ml

Spektro Multivitamin, 300 kapsler. Pris 379,- & Flydende Eskimo-3 fiskeolie. Pris 179,-

 

 

Hvilke skønhedsprodukter er dine favoritter lige nu?

Konjac svampen, der er lavet af fibre fra konjakroden. Jeg renser mit ansigt med den både morgen og aften, og det har gjort en kæmpe forskel for min ellers ofte problematiske hud og Antipodes Saviour Skin Balm, der er perfekt til min tørre albuer, hænder og læber henover vinterhalvåret.

 

 

Antipodes Saviour Skin Balm, Pris: 279,-

 

Hvad står der i dit køleskab?

Det afhænger meget af humør og skema, men jeg har altid et basislager bestående af Vita Biosa, Valleforce, hjemmelavet nøddemælk, surkål, sæsonens grønt, og en god ost.

Der sker også ofte at der står en rest chokoladekage.

Mandeldrik Nature Ecomil Ø

 

Vita Biosa, Fermenteret drik med ingefær. Pris: 109,-  (Klik på billedet og få linket)

Mandelmælk fra Ecomil, Pris: 29,-

 

Hvad er det bedste ved at leve på din måde?

At jeg er glad og tilfreds med og i min krop, for det meste. At jeg kan spise et stykke chokoladekage uden at føle mig skamfuld, og at jeg alt i alt har en krop, der er meget mere i balance, fordi jeg stoler på at jeg spiser hvad jeg har brug for.

Det kan være ekstremt svært og diffust at lytte til sin krop, men min erfaring er, at hvis man prøver, så bliver det nemmere med tiden.

Bevidsthed, ro og glæde omkring måltider tror jeg er vigtigt i den sammenhæng.

 

 

 Hvis du skulle give et godt råd videre om sund livsstil, hvad skulle det så være?

At ingen er ens. Det der fungerer for mig, fungerer måske ikke for dig. I den jungle af sundhedsråd vi svømmer rundt i så prøv at naviger med din sunde fornuft, og det der giver mening for dit liv og din krop.

Når det så er sagt, så synes jeg det vigtigste er, at nyde alle de gode råvarer vi har til rådighed og at spise og nyde og have det godt.

 

Vi håber Astrids fortællinger om hendes livsstil, har inspireret dig og givet dig nogle gode tips, som du kan bruge i dit eget sunde liv!


Vi deler sund inspiration, nyheder og vores favorit tips på vores facebook side.
Klik på det grønne F for at finde os!