Prøv denne skønne opskrift fra bogen Kærlig Køkkenkarma skrevet af Cathrine Daverne og få lidt mindfulness ind i madlavningen.
Opskrift
4 dl kogte ris, linser, spelt eller byg (gerne rester fra dagen før)
4 dl revne gulerødder
2 dl fintsnittet porre
4 dl revne squash
1 dl hakket bredbladet persille
1,5 dl revet parmesan
3 æg
2,5 dl rasp
1 spsk grøntsagsbouillonpulver
havsalt
peber
11,5 dl piskefløde, ghee eller rapsolie til stegning
1⁄2 dl sweet chilisauce
1 håndfuld friske krydderurter til pynt
Tilbehør
23 fennikler
1,5 dl hvidvin
2 dl grofthakket dild eller estragon
1⁄2 økologisk citron, skallen skåret i tyndestrimler
havsalt
peber
ca. 100 g smør
150 g små tomater
12 økologiske gulerødder eller nye gulerødder med top
1 spsk friskpresset limesaft
2 spsk smør eller olivenolie
rosa eller hvid peber
- Bland kogte ris/kerner sammen med revne gulerødder, squash, fintsnittet porre, persille og parmesan i en stor skål.
- Rør æggene i et ad gangen.
- Tilsæt rasp, bouillonpulver, salt og peber.
- Rør til sidst fløde i farsen, der skal være nogenlunde fast. Lad den hvile i køleskab i ca. 1⁄2 time.
- Efter farsen har sat sig i køleskabet, varmes en pande op og tilsættes fedtstof.
- Form farsen til urtedeller med en ske og steg dem ved jævn varme.
- De skal have ca. 35 minutter på hver side, være gyldenbrune på begge sider og faste i midten.
Tips
Du kan også blande det hele i en foodprocessor – det vil gøre, at farsen bliver helt finthakket.
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Vask fennikler og trim dem i top og bund. Del dem på langs. Skær hver halvdel i 23 både.
- Arranger stykkerne i et smurt ovnfast fad.
- Hæld vin ved og drys med halvdelen af krydderurterne, citronskal, salt og peber.
- Læg en tynd skive smør på hvert stykke fennikel.
- Prik tomaterne med en gaffel og fordel dem mellem fennikelstykkerne.
- Dæk med stanniol.
- Vask gulerødderne og skær dem evt. i halve på langs, hvis de er tykke.
- Læg gulerødderne i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med salt, peber, resten af krydderurterne og fordel lidt limesaft og olivenolie eller smør over.
- Sæt fennikel og gulerødder i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte og har taget lidt farve.
Servering
Anret urtedellerne med fennikel og gulerødder. Pynt med krydderurter og server sweet chilisauce til. Du kan også servere en kold cremefraiche dressing med lidt sennep, hakket peberfrugt og krydderurter til.
Opskriften er venligst lånt fra bogen Kærlig Køkkenkarma skrevet af Cathrine Daverne