Rødkålssalat med sortkål og confiteret and

Bliv klar til Mortens Aften med denne sunde opskrift på rødkålssalat med sortkål, confiteret and, valnødder, appelsin, granatæble, figen, vinaigrette og friterede salvieblade

Det skal du bruge:

1 confiteret andelår, købes på dåse i velassorterede supermarkeder
3 halve valnøddekerner*
3 salvieblade
ekstra jomfruolivenolie havsalt
75 g fintsnittet rødkål
50 g fintsnittet sortkål eller grønkål
1 spsk dressing #3, se side 241
1⁄2 appelsin
1 spsk granatæblekerner
1⁄4 figen

* en halv valnøddekerne er det halve af indholdet i en hel valnød.

 

1 Andelåret stilles i en 190 °C varm ovn i 25 minutter og steger i eget fedt, som det smider undervejs. Tjek, at det er dejligt sprødt.

2 Rist nødderne let på en tør pande. Steg salviebladene i olivenolie, ganske kort tid, læg dem på køkkenrulle og giv dem et let drys salt.

3 Gør de to slags kål i stand. Ved sortkål eller grønkål skæres midterstrengen og lidt af bunden fra. Bladene snittes, skylles og tørres grundigt. Massér kål med dressing.

4 Filetér appelsinen. Skær top og bund af, skær skallen af oppefra og ned, inkl. alt det hvide. Til kun én person er det nok at gøre på halvdelen af appelsinen. Gå nu ind med din skarpeste kniv og skær fileterne fri.

5 Anret kål med appelsin fileter, valnødder, andelår, salvieblade, granatæblekerner og figen. 1 PERSON

 

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi 466 kcal · Protein 40,4 g · Fedt 25,9 g · Kulhydrat 21,6 g · Kostfibre 6,3 g

Man kan confitere and selv, men de dåser, der gemmer på denne lækkerhed, er et fint sted at bruge netop dåsevarianten. Det er fremkommeligt, fordi de findes i mange supermarkeder, det er overkommeligt i pris, og så er det et lækkert måltid – som frokost eller som varmt aftensmåltid.

 

DRESSING #3

SENNEPSVINAIGRETTE MED OLIVENOLIE, RAPSOLIE OG MØRK BALSAMICO

1 spsk fin dijonsennep
1⁄2 dl mørk balsamico
havsalt
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl ekstra jomfruoliven- olie
friskkværnet sort peber

 

For alle dressingerne gælder det, at alle ingredienser bør have stuetemperatur. Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.

 

 

Kilde: Opskriften er venligst lånt fra bogen Den store antiinflammatoriske kostguide af Martin Kreutzer og Anne Larsen