Sprøde pastinakker aka piskefileter med Remoulade

Skønne veganske piskefileter

Det skal du bruge

16 stk.

700 g pastinakker

Dej 
4 dl kikærtemel eller hvedemel
1 tsk karry
4 tsk røget paprika
2 tsk grøntsagsbouillonpulver
3 fed hvidløg – presset
salt og peber
4-5 dl vand

Rasp
1 liter solsikkeolie

 

 

Sådan gør du

Tænd for ovnen på 200 °C.

Skræl pastinakkerne og skær dem ud på langs i 1 cm tykke skiver. Kom pastinakskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen, til de er gyldne – dette tager omkring 15-20 minutter.

Imens pastinakskiverne køler af, laves dejen. Rør først mel, krydderier, bouillonpulver og hvidløg sammen og saml det så med vand; det skal have konsistens som tyk pandekagedej.

Smag til – det skal smage af en masse!

Vend pastinakskiverne i dejen og derefter i raspen. Pastinakskiverne kan enten steges på en pande med olie eller frituresteges, til de er gyldne og sprøde.

Ikke fordi denne ret overhovedet har konsistens eller lugt som fisk, men når de sprøde pastinakker bliver spist på en skive rugbrød med lidt hjemmelavet vegansk remoulade, kommer du måske til at tænke på dengang, du spiste en fiskefilet med remoulade. Det her er bare bedre.

PsstSavner du fiskefilet på rugbrød? Så spis piskefilet med det hele: Rugbrød, remoulade, salat, agurkeskiver, tomatskiver, dild og citronsaft.

Mayonnaise & remoulade

4 prs.

1 dl neutral sojamælk
saft fra 1⁄4 citron (mellemstor)
lidt salt
1⁄2 tsk sennep
ca. 2-3 dl solsikkeolie

Kom sojamælken i en mellemstor skål. Volumen på mayonnaisen vil cirka fordoble. Pres citronsaften ned i sojamælken. Sojamælken vil klumpe en smule sammen, det gør ikke noget. Blend sojamælken med en stavblender. Lad det stå og trække i et 1⁄2 minut.

Kom lidt salt og sennep i og blend igen.

Nu begynder magien: Lad stavblenderen køre nede i mælken og tilføj langsomt, i en jævn stråle, olien. Det er vigtigt, at olien bliver inkorporeret ordentligt i mælken, så stop eventuelt strålen en gang imellem og blend blot sojamælkebasen. Sojamælken vil langsomt blive tykkere og tykkere, jo mere olie der kommes i. Du kan justere mængden af olie alt efter, hvordan du kan lide mayonnaisen. De 2-3 dl giver fast, men stadig ydende mayonnaise.

Voilà, du har en omgang fed, lækker mayonnaise!

PsstHar du lyst til remoulade? Så kom en omgang piccalilly i ma­ yonnaisen (sennepspickles af råsyltede grøntsager). Piccalilly kan købes i større supermarkeder og Søstrene Grene.

 

Fuldfed og smagfuld. Der er næsten ikke mere at skrive. Nogle gange har man bare brug for en klat mayonnaise, og så er det fantastisk, at man faktisk kan lave en mayonnaise, der kun består af planter.

 

Kilde: Opskrifterne er venligst lånt fra bogen Vegansk for alle af Ditte Gad Olsen