Sunde og nemme kakao-kokoskugler

Kakao-kokoskugler er nemme og hurtige at lave. De egner sig både som sund konfekt når der skal julehygges og som en sund hverdagssnack til børn og voksne. Desuden kan de fryses ned og er lette at tage med på farten. For at ramme smagen af havregrynskugler erstat da nøddemel og/eller kokosmel med havregryn.

Det skal du bruge

100 g. Kokosmel
100 g. nødder (af eget valg)
6 spsk. Kakaopulver
¼ tsk. fint salt
20 g. kokosolie/ghee
120 g. dadler uden sten
50 g. Rosiner
½ presset appelsin eller 2/3 spsk. appelsinjuice

 

Sådan gør du

Hæld alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og blend, indtil du opnår en grov mel. Smelt det valgte fedtstof og hæld det ned til resten af ingre­dienserne. Tilføj herefter den tørrede frugt lidt ad gangen og blend igen, indtil dejen har en fast konsistens. Tilsæt lidt presset appelsinsaft eller appelsinjuice for at gøre dejen mere klæg, men pas på at den ikke bliver for våd.

Form dejen til små kugler mellem hænderne og rul dem i kokosmel eller kakaopulver. Stilles på køl i køleskabet i minimum 20 minutter før servering.

Kuglerne opbevares i køleskab og kan med fordel fryses ned.

Variationsmuligheder

Erstat eventuelt appelsinjuicen med kaffe. Du kan også tilføje lidt hakket mørk chokolade og revet appelsinskal for at opnå smagen af orange­ chokolade.

 

Kilde: opskriften er venligst lånt fra SUNDERE KAGER uden sukker, mælk og gluten af Tanja Thara Aakerlund. Bogen kan købes hos Helsemin.