Superfood – Kakao

Kakao som superfood 

Kakaobønnen er en såkaldt superfood, da den er rig på en masse gode stoffer som fibre, vitaminer og mineraler. Kakao har en god effekt på din forbrænding, din fordøjelse og dit blodomløb, samtidigt med at den virker afslappende og holder dig ung. Kakao har ikke kun en god effekt på din krop, men også på dit sind og velvære. Er du stadig ikke helt overbevist? Så lad mig uddybe:  

 

Kakao er rig på fibre 

Den rå kakao indeholder en masse fibre som er særdeles gode for vores fordøjelsessystem og vores krop generelt! Fibre øger vores mæthed, stabiliserer vores blodsukker og sænker vores kolesterolindhold i blodet. Fibrene er derved med til at forebygge blodpropper, overvægt samt mindsker risikoen for udviklingen af diabetes.  

 

Kakao indeholder rigeligt med vitaminer og antioxidanter 

Kakaobønnen indeholder mange af de vitaminer, vi kalder antioxidanter og disse har en positiv effekt på vores helbred. Et antioxidant der er særligt fremtrædende i kakao er bioflavoid som virker anti-inflammatorisk. Bioflavoider har en forebyggende effekt på hjerte-kar sygdomme, slagtilfælde og dårlig blodcirkulation. Desuden beskytter bioflavoider din hud mod UV-stråling, og holder den smuk ved at øge dens elasticitet og undgå udtørring.  

 

Kakao er rig på mineralet magnesium 

Magnesium er et mineral, som indgår i mange af kroppens kemiske processer.  Således er Magnesium med til at vedligeholde vores knogler, nervesystem og hjertefunktion. Magnesium er også et mineral som har en muskelafslappende effekt og som reducerer stress og udmattelse, samt giver en bedre søvn.   

 

Kakao gør dig lykkelig!  

Ganske enkelt, kakao gør dig glad. Den indeholder stoffer som både dæmper for smerte og giver følelse af glæde gennem frigivelse af endorfiner. Endorfiner er kroppens morfin og glædeshormon. Du får altså den samme følelse ved at spise kakao, som når du eksempelvis har dyrket motion eller er forelsket.   

 

Der er altså masser af grunde til at inddrage kakao i din kost, og vi har her blot nævnt nogle stykker.  

Men husk at der er tale om den rå kakaobønne og ikke en forarbejdet chokoladebar. Er kakaoen forarbejdet har den mistet en del af sine gode stoffer, samtidigt med at den er fortyndet med en masse andre ting såsom sukker. Skal du have størst udbytte af kakaoens effekter, så skal du gå efter den reneste form, enten som kakaonips eller rå kakaopulver som du bl.a. kan købe her. (Indsæt link til produkter) 

Brug eksempelvis kakaonipsene i en lækker smoothie, på morgenmadsgrøden, og brug kakaopulveret til en kop varm kakao eller i ugens opskrift på Sunde og nemme Kakao-kokoskugler fra bogen Sundere Kager. 

Der findes også mange rå, veganske chokolader som smager fantastisk. Eller en god mørk chokolade. 

Velbekomme – Helsemin.